Nieuws

Van­daag sta­king bij De Lijn in West-Vlaanderen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De vakbonden voeren vandaag actie bij De Lijn in West-Vlaanderen. Daardoor worden heel wat bus- en tramritten geschrapt.

Het personeel protesteert tegen plannen van de directie om een aantal stelplaatsen te sluiten. Het personeel zou daardoor moeten verhuizen naar andere locaties. De bonden eisen meer duidelijkheid over de plannen en de concrete gevolgen voor het personeel.

De bonden waarschuwden al dat het ongenoegen ook de komende dagen nog gevolgen kan hebben voor de dienstregeling van De Lijn in West-Vlaanderen.

De lijn
Nieuws

Dienstverlening De Lijn verstoord door spontane staking, na nieuws dat 76 werknemers van werkplek moeten veranderen

Staking De Lijn2

De situatie in West-Vlaanderen nu

In heel de provincie rijden ongeveer zes op de tien bussen. Van de kusttrams rijdt maar één op vijf uit. De Lijn waarschuwt dat ze misschien nog meer ritten zal moeten schrappen. De vervoersmaatschappij roept via sociale media op om haar routeplanner te checken.

#Vakbondsactie #WestVlaanderenDoor een vakbondsactie is er hinder voor onze dienstverlening in West-VlaanderenKijk of je bus of tram rijdt in onze routeplanner https://t.co/28YrvP14o9 of raadpleeg de realtime informatie via de haltepagina.#DeLijn pic.twitter.com/aJgbWG3rsG

— De Lijn (@delijn) November 9, 2023

Behalve de staking bij De Lijn is er vandaag ook de tweede dag van de staking bij de NMBS. Daar zijn de meeste piekuurtreinen geschrapt.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse