Nieuws

Twee zee­hon­den­pups aangespoeld

2015-08-03 00:00:00 - Twee zeehondenpups aangespoeld

Het reddingsteam van het opvangcentrum Sea Life in Blankenberge is zondag twee keer moeten uitrukken om zeehondenpups te redden.

Het reddingsteam werd opgeroepen voor een pup die in Koksijde was aangespoeld. Toen het mannetje van ongeveer elf kilo werd opgevangen had het koorts, een snede in de tong, een oorontsteking en een ontstoken flipper. Ongeveer tegelijkertijd spoelde er ook een vrouwelijk jong aan in Duinbergen. Met haar negen kilogram is ze meteen ook de kleinste pup in de zeehondenkliniek. Ze was uitgedroogd, had koorts en last van wondjes.

Milieu

Zeehonden kunnen pas op eigen benen staan wanneer ze minimaal veertien tot vijftien kilogram wegen. "De laatste jaren hebben moeders te weinig melk vanwege de slechte milieuomstandigheden", aldus verzorgende dierenarts John Van Gompel. Sea Life verzorgt op dit moment vier zeehondenpups. Het opvangcentrum laat weten dat het met de andere twee pups de goede richting uitgaat. Doorgaans verblijven de jongen drie tot vier maanden in Blankenberge, tot ze weer volledig aangesterkt zijn. Dan worden ze opnieuw vrijgelaten.

De redactie