Nieuws

TVH orga­ni­seert afval­ra­ce tus­sen jon­ge­ren om nieuw talent te vinden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Onderdelenspecialist TVH in Waregem wil de opleidingen Techniek en STEM in de kijker zetten met een speciaal evenement: TVH Universalis Technicalis. 32 studenten uit West- en Oost-Vlaamse technische scholen nemen het tegen elkaar op in een afvalrace, met wetenschapper en weervrouw Jacotte Brokken.

Technische profielen zijn alsmaar moeilijker te vinden op de arbeidsmarkt, dat ondervindt ook TVH in Waregem waar er een zestigtal vacatures openstaan. Daarom organiseert het bedrijf in samenwerking met de Vlaamse overheid een afvalrace tussen jongeren uit de derde graad TSO en BSO. 

"We willen aantonen dat techniek waardevol en belangrijk is. Alle bedrijven in de streek smeken naar goeie technici. Wij gaan hier nu de beste van de beste uithalen en hopelijk doen ze verder in een technische opleiding", zegt Rik Hostyn van TVH.

Technische vaardigheden

739 leerlingen uit dertien scholen hebben zich aangemeld. Na de online voorronde, waarbij de technische vaardigheden op de proef werden gesteld, blijven er nu 32 leerlingen van tien scholen over. Er is ook iets voorzien voor de winnaar. Die krijgt een nieuwe iPhone.

Na de finale nemen ook collega's van TVH het tegen elkaar op. De winnaar daar krijgt een camera-drone.

TVH1
TVH2
De redactie