Nieuws

TVH bouwt nieuw dis­tri­bu­tie­cen­trum in Waregem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

TVH, de specialist in onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines, investeert in een nieuw distributiecentrum. De Waregemse multinational zal uitbreiden met 50.000 m², waardoor het distributiecentrum met zijn 30 meter hoogte het grootste van TVH wordt. 

De uitbreiding komt er in de eerste plaats om het groeiende volume aan bestellingen en leveringen op te vangen. Zo verdriedubbelde het aantal dagelijks verzonden pakketten van 8.000 in 2016 naar 27.000 in 2023.

Onderdelen naar 180 landen

CEO Dominiek Valcke: "We willen met deze logistieke capaciteitsverhoging enerzijds een antwoord bieden op de huidige noden en anderzijds ons verder voorbereiden op de groeiende vraag. We slagen er momenteel heel goed in om vanuit Vlaanderen onderdelen te verzenden naar 180 landen. Lokaal uitbreiden om die processen verder op te schalen was dan ook een logische zet."

TVH streeft ernaar om het nieuwe pand vanaf 2026 in gebruik te nemen. Het kan later ook verder uitgebouwd worden met extra automatisering. Een brug over de weg zal de twee grootste logistieke distributiecentra van TVH in Waregem met elkaar verbinden.

De redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.