Nieuws

Stu­den­ten Howest orga­ni­se­ren Mos­kros ten voor­de­le van goe­de doel

2023-03-12 00:00:00 - Studenten Howest organiseren Moskros ten voordele van goede doel

Studenten uit de richting Sport en Bewegen (Howest Brugge) organiseren rond deze tijd tal van evenementen ten voordele van het goede doel. Een van die evenementen is 'Moskros MTB/Gravel cyclo', een fietstocht doorheen het Heuvelland op de mountainbike of gravelfiets. 

Vier studenten uit Howest Brugge organiseren op 8 april het fietsevenement. Nils Pollet, mede-organisator, licht het project toe: "Ons event bestaat uit doortochten van meerdere afstanden, namelijk 24km, 42 km en 50 km. Deze parcours kruisen de Kemmelberg, Rodeberg en Scherpenberg, maar er wordt ook gereden langs een unieke en speciale locatie, namelijk de Kosmos."

Het uitdagend parcours kun je afleggen met de mountainbike of gravelfiets. Het parcours start aan sporthal De Croonaert in Wijnschate, deelnemen kan van 9u tot 14u. De opbrengst gaat integraal naar VZW Vondels. 

WIELERDORP

Naast het fietsparcours voorzien de studenten ook een wielerdorp. Zowel voor- als nadien kan de deelnemer daar genieten van een hapje en een drankje. In het wielerdorp vind je onder meer een stand van VZW Vondels (bovendien het goede doel waarnaar de opbrengst gaat), Eeuwenhoutenbike die nieuwe mountainbikes tentoonstelt én instaat voor de pechverhelping en De Moare, die de deelnemer verwent met streekbier. 

Meer info over het evenement vind je via deze link

Brian Dewulf