Nieuws

Staan­de ova­tie voor jari­ge Will Tura

2015-08-03 00:00:00 - Staande ovatie voor jarige Will Tura

De keizer van het Vlaamse lied Will Tura heeft zondag zijn verjaardag gevierd met een groot concert in zijn geboortestad Veurne.

Vijfduizend gasten, onder wie heel wat bekende collega's, woonden het optreden op de markt bij, nog enkele duizenden mensen volgden het gebeuren iets verderop via groot scherm. Arthur Blanckaert, de echte naam van Will Tura, werd op 2 augustus 1940 geboren in het West-Vlaamse Veurne. Ook al verhuisde hij later, Veurne bleef heel belangrijk voor de zanger. In 1971 werd hij zelfs ereburger van de stad. Tura stond erop zijn 75ste verjaardag te vieren in zijn geboortestad met een eenmalig verjaardagsevenement. Burgemeester Peter Roose ontving maar wat graag een van de belangrijkste ambassadeurs van zijn stad.

Klassiekers

Na een vroege staande ovatie trok een kwieke Tura zoals beloofd een register bekende hits open uit een carrière van bijna zes decennia. Hij begon met "Vlaanderen, mijn land". Al snel volgden klassiekers als "Vergeet Barbara","Ik mis je zo" en "Het leven is mooi". Meermaals gingen duizenden handen aan het klappen, en er werd ook gedanst. Zelfs de mannen van rockformatie Triggerfinger, die onlangs nog met Will Tura enkele klassiekers heropnamen, Stijn Meuris en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zorgden vanuit het publiek mee voor de sfeer. Het einde van de show werd ingezet met "Happy Birthday", en helemaal eindigen deed Will Tura met "Ik ben een zanger". Burgemeester Roose en de stad schonken de jarige nog enkele cadeautjes en trakteerden de toeschouwers nog op een stevig vuurwerk.

De redactie