Nieuws

Tot 15 pro­cent meer pati­ën­ten op spoed: voor­al klei­ne breuken’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De aangevroren sneeuw heeft vanochtend ook voor extra drukte gezorgd op de spoeddienst van AZ Groeninge in Kortrijk. Er waren tot 15 procent meer patiënten dan op een gewone vrijdag.

De ambulances en MUG-wagens rukten net iets vaker uit in Kortrijk. De wegen lagen er hier en daar glad bij. Vooral fietsers en voetgangers lieten zich verrassen. De 14-jarige Mohamed El Badouil Bouchlaghem viel met zijn fiets op weg naar het Guldensporencollege in Kortrijk. "Ik was om acht uur naar school aan het fietsen. Ik nam een bocht naast K in Kortrijk en ik viel van mijn fiets. Ik heb pijn aan mijn linkerschouder en mijn linkerheup."

Spoed2

Vooral kleine breuken

Gelukkig blijft het vooral bij kleinere breuken door valpartijen. Brian Geryl, AZ Groeninge: "We merken deze ochtend toch een extra toename van patiënten met trauma, vaak woon-werkverkeer. Het zijn mensen die met de fiets zijn gevallen. De voet- en fietspaden hebben toch deze nacht nog wat extra sneeuw gekregen en door die vriestemperaturen zijn ze glad. Daardoor merken we een lichte stijging van tien tot vijftien procent op de spoed. Dat zijn acht tot tien patiënten bovenop de dagdagelijkse drukte."

De redactie