Nieuws

SID-in beurs ver­wacht 5.000 leer­lin­gen in Kort­rijk Xpo

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Laatstejaarsleerlingen uit heel de provincie kunnen in Kortrijk Xpo drie dagen lang ontdekken welke studierichting ze straks willen volgen. Het departement onderwijs en de centra voor leerlingenbegeleiding organiseren er de jaarlijkse SID-in beurs. In Kortrijk verwachten ze in totaal zo'n 5.000 leerlingen.

Onderwijsinstellingen geven op de SID-in in Kortrijk uitleg over zo'n 400 opleidingen. Vandaag en morgen zijn er klasbezoeken voor zesdejaarsleerlingen, zaterdag kunnen ze dan met hun ouders komen. 

"Kiezen is zeer moeilijk. Er is tegenwoordig zoveel keuze. "

Leerling

Bij Vives is er veel interesse voor Toegepaste Criminologie en Verpleegkunde. Bij Howest voor Digital Art and Entertainment en ook de nieuwe opleiding Sociale Readaptatiewetenschappen. Aan de Kulak is dan weer Rechten populair. En voor jongeren die een lange studie niet zien zitten, is er nu ook Se-n-Se, een samenwerking tussen 7 secundaire scholen.  Lieven Van den Weghe, Organisatie SID-In: "Dat is eigenlijk secundair na secundair. Daar kunnen leerlingen zich na het secundair klaarstomen voor een beroep in de multimedia, of als sportcoach, als politie-agent, noem maar op."

Sid1
Sid2
Sid3
Sid4
De redactie