Nieuws

Scheeps­ramp Herald of Free Enter­pri­se wordt herdacht

Op 6 maart zal het precies dertig jaar geleden zijn dat de Herald of Free Enterprise kapseisde in Zeebrugge. De ramp zal herdacht worden met een plechtigheid op zee en een academische zitting.

Op 6 maart 1987 sloeg de Herald of Free Enterprise voor de kust van Zeebrugge om. Op dat moment waren er tachtig medewerkers aan boord en vervoerde het schip een 600-tal passagiers. Bij de ramp kwamen 193 mensen om het leven.

Om de scheepsramp te herdenken, is een programma uitgewerkt op de 30ste verjaardag van de ramp. Om 9u00 zullen een aantal schepen varen tot op de plaats van de ramp, waar er dan een korte herdenkingsplechtigheid zal plaatsvinden in het bijzijn van onder meer gouverneur Carl Decaluwé, de Britse ambassadeur Alison Rose en enkele slachtoffers en hulpverleners.

Omstreeks 11u00 start er in Zeebrugge aan het herdenkingsmonument voor de ramp nog een korte plechtigheid en bloemenhulde. 's Middags is er een academische zitting rond veiligheid op zee en lessen die getrokken werden uit de ramp.

Belga
Ben Storme