Nieuws

Net­flix maakt tv-serie van Herald-ramp

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Zeebrugge is de ramp met de Herald Of Free Enterprise herdacht. Morgen is het 36 jaar geleden dat het schip kapseisde bij het buitenvaren van de haven. De ramp kostte meer dan 190 mensen het leven. Netflix maakt een tv-serie van de ramp.

Na de misviering in de Zeebrugse Sint-Donaaskerk vond een bloemhulde plaats aan de gedenkplaat voor de slachtoffers van de scheepsramp. Verscheidene instanties legden een krans neer.  Ook enkele hulpverleners van toen waren erbij.

Met 193 doden is het de grootste scheepsramp uit onze geschiedenis. Het schip deed de oversteek naar het Britse Dover met bussen, auto’s en vrachtwagens aan boord, en zo’n zeshonderd passagiers. Die avond waren de boegdeuren van de ferry bij het afvaren niet gesloten. Het water stroomde massaal binnen en de Herald kapseisde.

NETFLIX

Netflix bereidt een tv-serie voor over de scheepsramp. Het productiebedrijf doet daarvoor een beroep op het Feestcomité Zeebrugge dat de jaarlijkse officiële herdenking organiseert. Het feestcomité kreeg van de filmproductie de vraag voor een namenlijst van wie bij de redding een rol speelde. De vereniging hoopt dat het geen spektakelstuk wordt.

 

LEES HIER ALLES OVER DE RAMP MET DE HERALD OF FREE ENTERPRISE

Redactie
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville