Nieuws

Record­aan­tal bezoe­kers voor Epe­ron d’Or in krokusvakantie

2023-02-27 00:00:00 - Recordaantal bezoekers voor Eperon d'Or in krokusvakantie

In Izegem heeft het schoen- & borstelmuseum Eperon d'Or een recordaantal bezoekers geteld tijdens de krokusvakantie.

"Zo'n 900 mensen kwamen op bezoek. Op één namiddag is met bijna 200 bezoekers een nieuw dagrecord gebroken", zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

"Sneakers-tentoonstelling groot succes"

“De Sneaker Expo in combinatie met de succesvolle kinderactiviteit ‘Mini en Maxi op sneakersafari’ zorgde voor heel wat jong publiek in het museum”, zegt conservator Gertjan Remmerie.

“Mini en Maxi is trouwens zo’n groot succes dat het voor de resterende duur van de Sneaker Expo tot september 2024 verder zal lopen. Eperon d’Or zet sterk in op gezinnen en jongeren en de kinderen kiezen nu blijkbaar ook zelf ons museum uit voor een dagactiviteit, zoals een 12-jarige jongen uit Mortsel die voor zijn verjaardag op bezoek wou komen naar Izegem om de Sneaker Expo te zien.”

Veel bezoekers uit het buitenland

“De mogelijkheid om met de Museumpas Eperon d’Or gratis binnen te komen zorgde tijdens de vakantie voor bezoekers uit alle provincies. Zeer opvallend is ook het groot aantal bezoekers uit het buitenland.

De voorbije week telden we zeer veel Noord-Fransen en Britten die langs kwamen voor een bezoek aan de vaste museumcollectie en de Sneaker Expo. Sinds kort hebben we ook een Franstalige brochure voor een individueel bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling en die komt nu ook aardig van pas”, besluit schepen Kurt Himpe.

Andy Debo