Nieuws

Rau­schen­berg­plein in Wes­ten­de afge­slo­ten van­we­ge instor­tings­ge­vaar parkeergarage

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Rauschenbergplein in Westende is hermetisch afgesloten vanwege acuut instortingsgevaar in de ondergrondse parkeergarage.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker nam een drastische beslissing om de publieke veiligheid te waarborgen, maar gesprekken met de privé-eigenaars verlopen stroef. "De veiligheid van burgers staat voorop," benadrukte Dedecker. "We hebben een beleidsplan klaarliggen, maar belangencomités vertragen de vooruitgang."

Het beleidsplan ligt al een tijdje klaar. Het is ook al door de gemeenteraad om de zaak te veranderen. Moest men hier een beetje toegeeflijker zijn om de zaak vooruit te helpen in plaats van allerhande eigen belangen comités op te richten, dan waren we al veel verder geweest.

Jean-Marie Dedecker, burgemeester Middelkerke

Dedecker oppert hoogbouw als mogelijke duurzame oplossing, hoewel dit op weerstand stuit: "Ik ben voorstander van losstaande gebouwen, maar toon mij een beter plan dat geen belastinggeld vergt." De impasse tussen gemeente en eigenaars blijft, terwijl de toekomst van het plein op het spel staat.

Stefaan Six