Nieuws

Uni­lin sluit inno­va­tie­ve pro­duc­tie­lijn voor luxe­vi­nyl­te­gels (LVT) in Wielsbeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Wielsbeke sluit vloerbekledingsfabrikant Unilin de pilootlijn voor de productie van luxevinyltegels die pas sinds vorig jaar in gebruik is. De productielijnen in Avelgem blijven wel draaien. Dat bevestigt het bedrijf aan onze redactie. Er werken 36 mensen. Voor meer dan de helft is er een andere job gevonden binnen de groep. Voor de anderen komen gesprekken om te bekijken welke oplossingen er kunnen zijn, zegt het bedrijf.

"We merken dat de markt daarvoor niet klaar is."

Woordvoerster Unilin over sluiting van pilootlijn luxevinyltegels in Wielsbeke

De nieuwe innovatieve productielijn in Wielsbeke was nog maar operationeel sinds vorig jaar. Die produceerde topluxetegels.

“Maar we merken dat de markt daarvoor niet klaar is”, zegt een woordvoerster van Unilin. “Mensen letten nog heel erg op de uitgaven.” De twee gewone LVT-productielijnen in Avelgem blijven wel.

"Ontslagen proberen we te vermijden"

“In Wielsbeke werken 36 mensen aan de lijn die dicht gaat. Voor de helft van hen is er al een oplossing gevonden. Zij kunnen elders in Wielsbeke aan de slag. Voor de anderen kijken we voor een oplossing. Het is de ambitie om hen zo veel mogelijk te kunnen heroriënteren binnen het bedrijf. Maar we focussen vanaf nu dus op de twee grote lijnen in Avelgem", zegt het bedrijf.

2023-01-19 00:00:00 - Unilin investeert 20 miljoen in productie vinylvloeren
Nieuws

Unilin investeert 20 miljoen in productie vinylvloeren

Nog tot einde van de zomer

"De lijn draait nog tot eind juli. Voor de betrokken mensen is er nog werk tot eind augustus. Daarna is het de bedoeling dat ze in hun nieuwe functie aan de slag gaan", besluit de woordvoerster van Unilin.

Kate Baert
Andy Debo