Nieuws

Poli­tie wil bete­re band met jon­ge­ren en stelt jeugd­in­spec­teurs voor

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politie in Brugge wil een beter contact met jongeren in de stad. Ze heeft daarom haar drie jeugdinspecteurs voorgesteld in het station. De jeugdinspecteurs werken specifiek op thema's die de jeugd bezighouden, zoals drugs en sexting. 

Onder het motto 'Chill with a cup, chat with a cop' konden jongeren kennismaken met die politie-inspecteurs bij een kop warme chocomelk. David Van Acker, jeugdinspecteur Politie Brugge: "Ik heb de indruk dat de meeste toch wel heel positief naar de politie kijken. Sommigen maken wel eventjes hun beklag maar dat is dan ook meestal omdat ze zelf wat de kantjes er van af lopen of de regels overtreden. Sommigen gebruiken het moment om te informeren over wat kan en wat niet mag."

Rivaliteit en pesten

Politie Brugge telt nu drie jeugdinspecteurs die zich enkel bezighouden met jongeren. Ze zetten vooral in op alcohol en drugs, rivaliteit tussen jongeren en cyberpesten.

"Ik denk dat dat echt wel heel belangrijk is want veel jongeren hebben hulp nodig en kampen met mentale problemen."

Jongere

Dat de kennismaking op het stationsplein plaatsvindt is geen toeval. Hier zijn geregeld wat problemen of vechtpartijen met jongeren. An-Sofie Hatse, jeugdcoördinator Politie Brugge:"Sowieso is het goed dat er jeugdinspecteurs zijn zodat ook de jongeren weten bij wie ze terecht kunnen als ze in de problemen zitten of nare ervaringen hebben gehad. Aan het station gebeurt er wel al eens wat maar het is niet uitsluitend daar. En in Brugge valt het uiteindelijk nog wel allemaal mee."

Jens Lemant
Ben Storme