Nieuws

Poli­tie houdt extra toe­zicht tegen over­last op plei­nen in Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Oostende zal de politie extra waakzaam zijn in de buurt van het  Prinses Stefanieplein en Prinses Clementinaplein, nabij Petit Paris.  “Daar zorgen onder meer druggebruikers, daklozen en personen zonder  papieren voor verschillende vormen van overlast. Ook op andere pleinen  krikt de politie het toezicht op”, zegt de woordvoerder van de politie.

“Politie Oostende en Stad Oostende blijven samen werk maken van aangename en leefbare buurten, zegt burgemeester Bart Tommelein. Nadat er de voorbije dagen verschillende meldingen binnenliepen, verhoogt de politie het toezicht op parken en pleintjes. In eerste instantie gaat het om het Prinses Stefanieplein en Prinses Clementinaplein” zegt burgemeester Bart Tommelein.

Overlast

Buren spreken over verschillende vormen van overlast, zoals achterlaten van afval, overmatig alcoholgebruik, wildplassen en verstoren van openbare orde. In mindere mate worden soortgelijke voorvallen ook gemeld in en rond het Vogelzangpark en het Vlaams Plein.

“De meeste, maar lang niet alle van deze fenomenen kunnen worden toegedicht aan daklozen, personen die illegaal in het land verblijven en druggebruikers”, zegt de politie.

"Alle overtreders of verdachten worden geïdentificeerd, waarop we mogelijks de procedure voor een plaatsverbod kunnen opstarten."

Korpschef Philip Caestecker van Politiezone Oostende

Mogelijk plaatsverbod

De eerder opgestarte acties in het Leopoldpark waren én blijven ook van kracht.

“Onze patrouilles houden verhoogd toezicht op al deze plaatsen”, onderstreept korpschef Philip Caestecker. “Alle resultaten en tussenkomsten worden minutieus geregistreerd en onder de verschillende ploegen en diensten gedeeld voor een correct opvolging.

Alle overtreders of verdachten worden geïdentificeerd, waarop we mogelijks de procedure voor een plaatsverbod kunnen opstarten. Die werkwijze passen we al langer toe in de uitgaansbuurt en werpt vruchten af. Bij strafrechtelijke inbreuken maken we steevast een proces-verbaal op.”

Plein Oostende 2

De acties leveren resultaat op

“Recent werd in het Leopoldpark een man zonder papieren (44) en in het bezit van cannabis opgepakt en ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken (DVZ)”, zegt de politie.

“In de buurt van het Prinses Clementinaplein werden drie personen gecontroleerd. Twee betrokkenen (28 en 29) beschikten niet over geldige verblijfspapieren en werden aan DVZ overgemaakt. De oudste en nog een derde persoon (26) had cannabis op zak. Na deze vaststellingen kon een hondenbrigade van de politie nog eens drie zakjes cannabis aantreffen. Alles werd vervat in de nodige pv’s.”

Oproep om overlast te melden

“Hierbij nog eens een warme oproep om overlast steeds te melden”, besluit burgemeester Bart Tommelein.

“Dat kan via 101 voor onmiddellijke vaststelling door de politie of via Opunt indien er geen heterdaad-betrapping mogelijk of nodig is. Zowel Politie als Stad Oostende houden echt rekening met die meldingen door de Oostendenaars en kunnen zo gericht optreden.

Redactie