Nieuws

Plop­sa­land stopt met sta­tie­geld PMD en voert weer PMD-bak in

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een opvallende beslissing van Plopsaland De Panne, en de andere Belgische themaparken van Studio 100. Ze heffen niet langer statiegeld op de drankverpakkingen die ze verkopen. Bezoekers betaalden 50 cent extra, en kregen dat geld terug als ze het binnenbrachten in een horecapunt. 

Omdat de wetgever achterblijft, en veel bezoekers de drankverpakking toch niet inleverden stoppen ze daar nu mee. In de plaats staat er nu weer een PMD-vuilnisbak. Sofie Loy, woordvoerster Plopsa Group: “Dat was toch vaak nog een drempel die blijkbaar door heel wat mensen niet genomen werd. We werken naar het comfort van de bezoekers toe. Het is veel makkelijker werken is met afzonderlijke PMD-afvalbakken.”

Wachten op wettelijk kader

In ons land zijn er al langer plannen voor een algemene invoering van statiegeld op petflessen en drankblikjes. Vraag is wanneer. Het staat in het regeerakkoord, maar blijft voorlopig dode letter. “Uiteraard zullen wij daar in meegaan. We zijn zelf vragende partij voor een wettelijk kader. In Duitsland hebben we ook een park, daar is een wettelijk kader. Daar gaan we er in mee. Daar slaat het aan en werkt het ook effectief.”

"We zijn zelf vragende partij voor een wettelijk kader."

Sofie Loy
Lorenzo Dejonghe
Ben Storme