Pas­sa­gier van old­ti­mer (22) weg­ge­slin­gerd uit auto na zwa­re bot­sing, labra­dor vermist

Vko oltimer elverdinge

Hans Verbeke

Op vrijdagavond vond een ernstig verkeersongeval plaats op de Veurnseweg in Elverdinge, waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een Mercedes botste achterop een Fiat 500 die de weg op wilde rijden vanaf een parkeerstrook. De impact slingerde een 22-jarige passagier uit de Mercedes en verwondde hem, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Ook raakte een Labrador, aanwezig in een van de auto's, vermist door de schok.

Het incident gebeurde om 19.30 uur bij het binnenrijden van Elverdinge vanuit Woesten. Twee voertuigen botsten zwaar, waarbij ook een geparkeerde auto geraakt werd door rondvliegende brokstukken. Ondanks de ravage lagen zowel de Fiat 500 als de Mercedes aan verschillende kanten van de weg, waardoor het verkeer kon doorstromen.

De politiezone Arro Ieper deed de nodige vaststellingen. Een 21-jarige vrouw wilde met haar Fiat de weg op rijden vanaf een parkeerstrook en werd geraakt door de Mercedes, bestuurd door een 46-jarige man uit Lo-Reninge met een 22-jarige passagier uit Kortrijk. De passagier werd uit de auto geslingerd en raakte gewond, maar zijn verwondingen vielen mee. De bestuurder van de Mercedes legde een ademtest af die een 'alarm' gaf.

Vko oltimer elverdinge 2

Hans Verbeke

Labrador vermist

Na de botsing eindigden beide voertuigen aan verschillende zijden van de weg: de Fiat 500 raakte zwaar beschadigd en stopte voorin op een akker bij een elektriciteitspaal. De Mercedes oldtimer kwam aan de overkant van de weg terecht, beschadigde een tuinmuurtje en een struik, waardoor brokstukken op de weg belandden. Zelfs een geparkeerde Opel Combo werd geraakt door rondvliegende brokstukken. 

De aanwezige Labrador raakte door de klap zo van streek dat het dier ervandoor ging. Een zoekactie werd opgezet, maar het is onbekend of de hond is teruggevonden. De brandweer kwam ter plaatse voor opruimwerkzaamheden en het plaatsen van signalisatie.

Emile Beeckman