Nieuws

Part­ti­me­col­le­ga’s wer­ken even­veel als full­ti­mers”: per­so­neels­le­den van woon­zorg­cen­trum De Meers in Ware­gem uiten onge­noe­gen over nieu­we uurroosters

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In woonzorgcentrum De Meers in Waregem blijft het personeel zich verzetten tegen de nieuwe uurroosters die begin dit jaar zijn ingevoerd. Volgende week dinsdag komt het dossier weer op de gemeenteraad. 

De Meers is een van de grootste woonzorginstellingen van de provincie, met bijna 500 mensen personeelsleden. Volgens de vakbonden is de werkdruk te hoog door de nieuwe werkregeling. Zo moeten halftijdse medewerkers bijna evenveel dagen werken als hun fulltime-collega’s. 

"Nu tijd om in te grijpen, anders wordt het een bloedbad"

"Ook de bewoners en de familie van de bewoners klagen over het feit dat de taken door de zorgkundigen niet altijd kunnen worden uitgevoerd binnen de termijnen die zij nodig achten. Dus ik denk dat het tijd is om nu in te grijpen. Anders wordt het straks een bloedbad", zegt Frederic Mortier van oppositiepartij Vooruit Waregem.

Volgens het stadsbestuur is de onvrede niet toegenomen en zijn al wat aanpassingen gebeurd. Eind maart komt er een evaluatie, maar zo lang wil oppositiepartij Vooruit niet wachten.

De redactie