Nieuws

Ozark Hen­ry is VN-ambas­sa­deur tegen mensenhandel

2015-10-22 00:00:00 - Ozark Henry is VN-ambassadeur tegen mensenhandel

Piet Goddaer, ook bekend als Ozark Henry, is woensdag voorgesteld als VN-goodwillambassadeur tegen mensenhandel.

De zanger uit Kortrijk, die na de persvoorstelling een concert gaf, vindt dat het tijd is om meer bewustzijn te creëren rond "deze vorm van hedendaagse slavernij".

Het bureau van de Verenigde Naties voor drugs- en misdaadbestrijding (UNODC) heeft Goddaer de titel verleend in het kader van de "Blue Heart"-campagne rond mensenhandel. "Met zijn rhytmische stem en melodische muziek is Ozark Henry een van Belgiës meest invloedrijke storytellers, die de UNODC zal helpen deze vreselijke misdaad, die zoveel kwetsbare slachtoffers teistert, aan de kaak te stellen", zei de Belg Jean-Luc Lemahieu, directeur publieke aangelegenheden bij UNODC.

Slachtoffers zijn overal

Ook Goddaer zelf getuigde waarom hij het ambassadeurschap opneemt: "De slachtoffers van mensenhandel zijn overal, maar we zien ze niet of we willen ze niet zien. Van kinderen die verplicht worden op straat te bedelen tot zij die gedwongen worden in de prostitutie of illegaal in sweatshops te werken."

De voorstelling en het concert vonden plaats in het gebouw van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) dat grenst aan het Europees Parlement in Brussel. Onder meer Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) en Jozef De Witte, intendant bij het Nationaal Orkest van België, woonden het concert bij.

Goddaer treedt op 27 november samen met het Nationaal Orkest op in de Lotto Arena. Dat concert wordt samen met zijn optreden in de Morgan Library in New York op 5 november opgedragen aan de Blue Heart-campagne.

(Foto EESC via Twitter)

De redactie