Nieuws

Menen zal over half jaar afslui­ten van over­weg evalueren

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De stad Menen belooft over zes maanden een evaluatie van het verkeer in de buurt van de Hogeweg, waar de overweg onlangs is afgesloten. Alleen fietsers en voetgangers kunnen er nog over. Maar dat leidt tot een storm van protest.

De buurt is tegen, omdat ze vrezen voor meer en zwaarder verkeer, ook aan school. De stad denkt net dat het nu verkeersveiliger zal zijn. Net voor de gemeenteraad gisteravond heeft het actiecomité 4.000 handtekeningen overhandigd aan het stadsbestuur. De actie verliep behoorlijk rustig, al laaiden de gemoederen even op toen enkele gemeenteraadsleden het stadhuis wilden binnengaan.

Het actiecomité vindt de belofte voor een evaluatie tegen de zomer een goeie zaak. Jan De Bal, Burgervereniging Overweg Hogeweg Open: “Dat is een minimum. We hebben toch 4.000 mensen achter onze petitie kunnen verzamelen in twee weken tijd. Ik denk dat het stadsbestuur daar niet om heen kan. Als ze zichzelf au sérieux nemen, dat ze met ons in overleg gaan en een eerlijke evaluatie gaan doorvoeren binnen zes maanden.”

File
Nieuws

Verkeerschaos in Menen door werken aan spoorgwegovergang

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse