Opnieuw trein­ver­keer tus­sen Diks­mui­de en Lichtervelde

2023-04-13 00:00:00 - Opnieuw treinverkeer tussen Diksmuide en Lichtervelde

Na een onderbreking van ruim vier uur door een ongeval, is er opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Diksmuide en Lichtervelde. Dat meldt Infrabel. Tachtig reizigers zijn door de NMBS uit de betrokken trein geëvacueerd.

Het incident deed zich rond 11.30 uur voor op een overweg in Esen, een deelgemeente van Diksmuide. Een persoon werd er aangereden door de trein die vanuit De Panne onderweg was naar Antwerpen.

Evacuatie

In totaal waren er een tachtigtal mensen aan boord. Zij zijn door de NMBS rond 13 uur geëvacueerd en werden met een bus naar het station van Kortemark gebracht worden. Door het incident was het treinverkeer tussen Diksmuide en Lichtervelde de hele middag onderbroken. De hinder zal waarschijnlijk nog enkele uren aanhouden. De NMBS zal op het traject vervangbussen inzetten. 

Rond 16 uur kon het gewone treinverkeer hervatten, al blijven gevolgvertragingen mogelijk. "De avondspits zal gelukkig redelijk normaal kunnen verlopen", zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Belga
Redactie