Nieuws
 | update 

Opnieuw kust­tram ont­spoord in Zeebrugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Net zoals gisteren is vandaag opnieuw een kusttram ontspoord in Zeebrugge. Dat gebeurde ook op bijna exact dezelfde plaats, ter hoogte van het kruispunt met de Kustlaan en de Isabellalaan.

De kusttram ontspoorde dinsdag kort voor 12 uur ter hoogte van het kruispunt met de Kustlaan en de Isabellalaan. Volgens Krant van West-Vlaanderen werden twee mensen met lichte verwondingen uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Op bijna exact dezelfde plaats gebeurde maandagnamiddag al een identiek incident. De oorzaak kon voorlopig nog niet achterhaald worden. Mogelijk gaat het om een probleem met die bewuste wissel, maar dat staat dus nog niet vast. In tegenstelling tot gisteren is de bovenleiding niet geknakt. 

Ontspoorde kusttram
Nieuws

Defect aan wissel is mogelijke oorzaak van ontspoorde kusttram

Tramverkeer onderbroken

Door de ontsporing is het tramverkeer ter hoogte van Zeebrugge opnieuw onderbroken. De Lijn zet tussen Blankenberge en Knokke Station daarom pendelbussen in. Ondertussen staat de ontspoorde tram terug op de rails en kan het normale tramverkeer dus opnieuw hervatten. Het zal wel nog tot rond 17.30 uur duren vooraleer alle trams opnieuw normaal zullen rijden.

Ook het wegverkeer ondervindt hinder van het incident, al kan de politie het verkeer nu wel beter regelen dan gisteren. "Vandaag kunnen we wel gebruik maken van de bypass. Gisteren kon dat niet, omdat de bovenleiding toen wel geknakt is", klinkt het bij de Brugse politie. Wie vanuit Zeebrugge richting Knokke wil, wordt via de Minervarotonde richting de A11 omgeleid.

"Uitzonderlijk"

Vervoersmaatschapij De Lijn beklemtoont dat de tramontsporingen met de Kusttram heel uitzonderlijk zijn. Dat het twee keer op rij gebeurt, heeft ook De Lijn fel verwonderd. "Dat het op dezelfde plaats was als gisteren, wijst erop dat het mogelijk dezelfde oorzaak is. Onze technische ploeg kijkt nu met heel veel aandacht naar de wissel die daar ligt en hoopt daar de oorzaak terug te vinden", zegt Frederik Wittock van De Lijn. 

Ontspoorde tram
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga