Nieuws

Oos­ten­de geeft Wes­ter­kwar­tier een make-over

536816 DSC 3158 118ebe original 1714760855

Onder de noemer Beter in mijn straat, geeft Stad Oostende drie straten in de wijk Westerkwartier een maand lang een make-over, samen met de wijkbewoners. De Gelijkheidstraat mag de spits afbijten en wordt in mei onder handen genomen. Met nieuwe ontmoetingsplaatsen, buurtactiviteiten en meer groen moet de straat opfleuren. In juni en september volgen ook de Prof. Jozef Vercoulliestraat en de Duivenhokstraat.

In de straat komen er groene ontmoetings- en zitplekjes. Daarnaast dient het grasplein in de Gelijkheidstraat als centrale ontmoetingsplek. Daar staat de hele maand mei een strandcabine met tafels en stoelen die de buurtbewoners kunnen gebruiken om samen te komen. Sinds kort staat er ook een rolstoeltoegankelijke babbelbank en een boombank. Het plein wordt voorlopig het 'plein zonder naam' genoemd, maar samen met de buurtbewoners gaat de Stad op zoek naar een nieuwe naam. 

"Het Westerkwartier is een diverse en dynamische wijk in volle bloei. Ontmoetingsplaatsen creëren in de buurt is cruciaal om de bewoners dichter bij elkaar te brengen en te zorgen voor meer integratie. We lopen dit hele traject echt samen met de bewoners, die mee brainstormen en zelf beslissen hoe we hun wijk beter maken”, aldus burgemeester Bart Tommelein

Screenshot 2024 05 04 at 15 38 18

Het slotstuk wordt een nieuw kunstwerk dat voortaan de grijze gevel aan de parking van de supermarkt zal opvrolijken. De Kunstacademie aan Zee zal de muur beschilderen en op het einde van de maand wordt de nieuwe muurschildering onthuld tijdens een aperitiefmoment voor de buurt.

Siel Vandorpe