Nieuws
 | update 

Voor­uit en erf­goed­or­ga­ni­sa­tie rea­ge­ren streng op open brief: com­mu­ni­ca­tiestunt om zich­zelf uit de wind te zetten”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Oppositiepartij Vooruit reageert streng op de open brief van Bart Tommelein aan de Vlaamse regering over het Thermae Palace dossier. “Het is een communicatiestunt om zichzelf en het stadsbestuur uit de wind te zetten met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen.

“Tommelein zat tot twee weken geleden nog zelf in het parlement en daar heeft hij nooit die ‘demarche’ gedaan. Hij had daar perfect kunnen spreken met de regering over een gewettigde vraag. Hij heeft dat nooit gedaan en nu stuurt hij een open brief. Dat is een beetje de zwarte piet naar Brussel sturen”, klinkt het bij John Crombez, gemeenteraadslid voor Vooruit.

Thermae Palace Hotel
Nieuws

Burgemeester Tommelein wil "dringend" oplossing van Vlaamse Regering voor renovatie iconische Thermae Palace

Reddingsplan hangt met losse eindjes aan elkaar

Het zogenaamde reddingsplan van het huidig bestuur hangt niet alleen volgens Crombez met losse eindjes aan elkaar. Ook erfgoedorganisatie Dement is kritisch voor de plannen. Zij proberen het complexe dossier voor de Oostendenaars duidelijk te maken. 

"Onze belangrijkste taak is nu om de bevolking van Oostende te informeren, omdat er heel weinig terug te vinden is. Wij doorzoeken de dossiers, we hebben een debat georganiseerd. Er is ook een petitie opgestart en een affichecampagne. Die kun je al overal in Oostende zien", zegt Guy Servaes van Erfgoed-vzw Dement Oostende. 

"Het is teveel. Altijd maar appartementen als enige oplossingen, terwijl dat er voor ons ook andere mogelijkheden zijn."

Guy Servaes, Erfgoed-vzw Dement Oostende

De petitie tegen hoogbouw op de iconische site is, volgens Dement, al bijna 5.000 keer ondertekend. "Veel mensen begrijpen niet dat er alweer appartementen moeten komen om zo'n iconisch erfgoed te beschermen. Het is teveel. Altijd maar appartementen als enige oplossingen, terwijl dat er voor ons ook andere mogelijkheden zijn", besluit Servaes.

Thermae Palace 2
Stefaan Kerger
Celien Tanghe