Nieuws

Ook Roe­se­la­re heeft nu een eigen dierenvoedselbank

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na Brugge en Kuurne opent nu ook Roeselare een eigen dierenvoedselbank. Steeds meer baasjes, die het financieel moeilijk hebben, kunnen geen eten meer betalen voor hun huisdier. Dierenvoeding is een flink stuk duurden geworden. En dan belandt de hond of kat vaak in een dierenasiel. De dierenvoedselbank moet beletten dat baasjes en hun huisdieren van elkaar gescheiden worden.

Roeselare gaat in zee met “Beestjes in Nesten”, de organisatie die in Brugge de eerste dierenvoedselbank in onze provincie opgezet heeft. Vandaag kloppen 106 mensen bij de Brugse voedselbank aan. Marina Ryde, VZW Beestjes In Nesten: “Dat gaat in stijgende lijn in Brugge. We zien meer en meer aanvragen toekomen, omdat dierenvoeding heel duur aan het worden. De totale zorg voor het dier is een grote brok van de mensen hun budget.”

Baasjes en dieren samen houden

Na Kuurne en Torhout volgt Roeselare omdat financieel kwetsbare gezinnen vaak geen uitweg meer zien en afstand doen van hun huisdier. Maar de dierenvoeding is niet gratis de hoeveelheid is wordt beperkt tot twee dieren. Matthijs Samyn, schepen Voor Dierenwelzijn Roeselare: “We willen niet dat de mensen in financiële problemen geen voedsel meer kunnen kopen voor hun dieren en ze moeten doorsturen naar het dierenasiel. Ons doel is om baasjes en dieren samen te houden en te sensibiliseren.”

Woonzorgzorgnetwerk Roeselare stelt één keer in de maand het Buurthuis in het Damberdshof ter beschikking voor de voedselbedeling. Matthijs Samyn, Schepen Voor Dierenwelzijn Roeselare: “Dat zorgt voor sociale ontmoeting. We proberen door mensen hier samen te brengen, de sociale cohesie hier echt te versterken.

2022-11-19 00:00:00 - Meer en meer baasjes rekenen op dierenvoedselbank
Nieuws

Meer en meer baasjes rekenen op dierenvoedselbank

"De totale zorg voor het dier is een grote brok van de mensen hun budget.”

Marina Ryde, VZW Beestjes In Nesten

Marina Ryde, VZW Beestjes In Nesten: “Oostende wordt nu ook vragende partij, is ook aan het kijken of ze een locatie voor ons kunnen vinden. Ik denk dat er nog meer vraag uit andere steden zal komen.”

Op de webstek van ‘Beestjes in Nesten’ kunnen mensen een aanvraag indienen om hoogwaardige dierenvoeding aan een lage prijs te kunnen kopen.

Stefaan Six
Ben Storme