Nieuws

Ont­slag van direc­teur van basis­school in Mesen slaat in als bom: ouders, kin­de­ren en leer­krach­ten protesteren

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er heerst grote verontwaardiging in Mesen over het ontslag van de directeur van de basisschool. Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn er deze middag door de straten getrokken om te protesteren tegen de beslissing.

De boodschap van de leerlingen en hun ouders tijdens de protestmars is duidelijk. Zij willen dat David Breyne directeur blijft in de lokale basisschool. Zijn proefperiode zit er na twee jaar op en zijn vaste benoeming was aangebroken. Maar het schoolbestuur zet hem aan de kant.

“Ik heb dat ontslag helemaal niet zie aankomen. Ik kwam thuis en de ontslagbrief lag op de keukentafel. Ik heb mijn werk de voorbije jaren met heel veel competentie uitgevoerd, denk ik toch en dit nieuws komt binnen als een bom.”

“Ik heb dat ontslag helemaal niet zien aankomen. Ik kwam thuis en de ontslagbrief lag op de keukentafel."

David Breyne, directeur VBS De Kleine Ster

“Ik heb dat ontslag helemaal niet zien aankomen. Ik kwam thuis en de ontslagbrief lag op de keukentafel. Ik heb mijn werk de voorbije jaren met heel veel competentie uitgevoerd, denk ik toch en dit nieuws komt binnen als een bom", vertelt David. 

Protest directeur Mesen 4
Protest directeur Mesen 13
Protest directeur Mesen 1

“Moeite met het functioneren”

Het schoolbestuur laat schriftelijk weten dat het niet over één nacht ijs is gegaan en dat het moeite heeft met het functioneren van de directeur.

Kate Baert
Celien Tanghe