Nog eens 19 West-Vlaam­se scho­len kun­nen hun speel­plaats vergroenen

GBS zonnebloem zonnebeke

Negentien extra scholen in West-Vlaanderen kunnen de komende twee jaar hun speelplaats ontharden en vergroenen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) verhoogde het beschikbare budget naar 2,3 miljoen euro voor 19 West-Vlaamse scholen na de projectoproep 'Natuur in je school'.

"Het belang van deze projecten valt niet te onderschatten", aldus minister Demir. "Onze jongsten spenderen een groot deel van hun leven op school en op de speelplaats. Daar moeten we ingrijpen, want kinderen die veel groen rond zich hebben en daar in kunnen ravotten, zullen later ook meer respect en waardering hebben voor de natuur."

Maximumbedrag

Drie West-Vlaamse scholen kregen het maximumbedrag van 200.000 euro. Het gaat om GBS De Zonnebloem in Zonnebeke, de Vrije Centrumschool in Zwevegem en het GO! Atheneum Campus De Reynaert in Tielt.

"Met 'Natuur in je school' zullen in totaal 167 Vlaamse scholen in totaal maar liefst 13,2 ha ontharden en 15,2 ha vergroenen. Zo creëren we aangenamere en leefbare schoolomgevingen voor hun leerlingen en zetten ze een belangrijke stap in het leefbaarder maken van heel Vlaanderen", voegt Demir toe.

Een volledig overzicht van alle goedgekeurde projecten is hier terug te vinden.

Ben Storme