Nieuws
 | update 

Nieu­we huis­art­sen­wacht­post Alfa’ zwaait de deu­ren open in Rumbeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Rumbeke opent vanavond de nieuwe huisartsenwachtpost de deuren. Het nieuwe gebouw ligt vlak naast de spoeddienst van het AZ Delta ziekenhuis en vervangt de oude wachtpost aan de Spil.

De nieuwe huisartsenwachtpost paalt aan de spoeddienst van AZ Delta, campus Rumbeke. ‘Alfa’, zoals de nieuwe wachtpost heet, beschikt over drie dokterskabinetten en een grote wachtruimte. Naast de negen gemeenten van huisartsenkring Midden-West-Vlaanderen, zijn voortaan ook patiënten uit Ingelmunster, Izegem en Lendelede welkom

“De huisartsenwachtpost is eigenlijk voor patiënten die medische hulp nodig hebben die niet kan wachten tot het volgende spreekuur van hun huisarts.”

Flor Vandenbroucke, coördinator huisartsenwachtpost Alfa

In de nieuwe wachtpost is er heel wat aandacht voor de privacy van de patiënten, en ook de toegankelijkheid gaat erop vooruit. “De patiënten hoeven hun medische gegevens niet meer in het midden van de wachtzaal te vertellen. Ook patiënten in een rolstoel kunnen hier makkelijk binnen”, legt coördinator Flor Vandenbroucke uit.

Onthaalmedewerker & chauffeur

Ook voor de huisartsen is de nieuwe wachtpost een flinke stap voorwaarts. Flor is een van de bijna 200 huisartsen die meestappen in de wachtpermanentie. De huisartsenkring van Izegem, Ingelmunster en Lendelede had tot vandaag geen wachtpost, waardoor huisartsen met wachtdienst vaak 24 uur aan de slag waren. “Nu is het maar 12 uur aan een stuk. Er is bovendien altijd een onthaalmedewerker aanwezig en als we op de baan moeten, is er een chauffeur mee”, legt Flor uit.

Een afspraak maken met de dokter van wacht kan via het gratis nummer 1733. De huisbezoeken zijn vooral voor mensen die niet meer goed te been zijn, of bewoners van een woonzorgcentra.

Lorenzo Dejonghe
Celien Tanghe