Nieuws

Nieu­we fiet­sen­par­king van sta­ti­on Roe­se­la­re van­daag in gebruik

2023-04-19 00:00:00 - Nieuwe fietsenparking van station Roeselare vandaag in gebruik

Aan de achterkant van het station van Roeselare kan je vanaf vandaag gebruik maken van de nieuwe fietsparking. Deze is volledig overdekt en telt meer dan 800 plaatsen.

De nieuwe fietsparking is een samenwerking van Stad Roeselare en NMBS. De nieuwe parking past ook binnen de grote renovatie van de stationsomgeving.

Meer dan 800 plaatsen

De nieuwe fietsparking telt meer dan 800 parkeerplaatsen. Een deel daarvan zijn voorbehouden voor bromfietsen en bakfietsen. Daarnaast zijn ook plaatsen voorzien voor de deelfietsen van Blue Bike.

Een deel van de parking bevindt zich ook in een afgesloten zone, die enkel toegankelijk is voor reizigers met een MOBIB-kaart. Daarop kan je biljetten en abonnementen van NMBS laden.

Extra investeringen 

Dankzij de nieuwe fietsenparking kunnen reizigers op een praktische manier hun fiets parkeren aan het station. Zo kunnen ze vlot overstappen op de trein. De nieuwe parking past in het plan om het station van Roeselare uit te bouwen tot een vervoersknooppunt.

Tijdens de werken aan de fietsparking is ook extra geïnvesteerd in de omgevingsaanleg. "Tussen de nieuwe fietsenstalling en de Beversesteenweg werd een groenzone aangelegd. Ook de oversteek aan de St. Amandsstraat kreeg een veiligere inrichting voor fietsers", zegt Schepen Stefaan Van Coillie.

 

De redactie