Nieuws
 | update 

Na hei­sa rond ont­slag direc­teur Brey­ne start Mesen met een twee­de lage­re school

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Mesen krijgt er op 1 september 2024 een nieuwe lagere school van het gemeenschapsonderwijs bij. De directeur van de huidige vrije basisschool, De Kleine Ster, maakt de overstap naar de nieuwe school. Misnoegde ouders en leerkrachten hielden recent nog een protestmars tegen zijn ontslag.

Na een proefperiode van twee jaar, mocht directeur David Breyne aftellen naar zijn vaste benoeming. Maar die kwam er niet, het schoolbestuur zette hem aan de kant. Die beslissing veroorzaakte een storm van protest bij het personeel en de ouders. De stad probeerde te bemiddelen, maar een nieuwe school met David aan het hoofd, blijkt de enige oplossing.

“Een interactie moet een tweerichtingsverkeer zijn. En als er geen interactie komt van de mensen waarvoor we geprobeerd hebben een oplossing te zoeken, dan moeten we iets anders zoeken”, legt burgemeester Sandy Evrard uit. “Vanuit ons perspectief was dit inderdaad de enige oplossing, zowel voor mezelf als voor het team”, vult David Breyne aan.

Protest directeur Mesen 1
Nieuws

Ontslag van directeur van basisschool in Mesen slaat in als bom: ouders, kinderen en leerkrachten protesteren

“Vanuit ons perspectief was dit inderdaad de enige oplossing, zowel voor mezelf als voor het team.”

David Breyne, directeur nieuwe GO-school

Leerkrachten en ouders volgen

Opvallend: heel wat leerkrachten volgen hun directeur naar de nieuwe school. Zij zullen straks op drie locaties lesgeven: in het Buurthuis ’t Keteltje, in de Oude School en in de bibliotheek. Er worden ook enkele containerklassen geplaatst.

Heel wat ouders gaven trouwens ook al aan dat ze mee verhuizen naar de nieuwe school. Al blijft het toch nog wat afwachten. “Het hangt er nu vanaf hoeveel ouders effectief zullen inschrijven en de stap zullen zetten naar de nieuwe school”, zegt David Breyne.

Amper 140 leerlingen

Mesen zal dus twee scholen hebben: de vrije basisschool ‘De Kleine Ster’ en de nieuwe school, maar er zijn amper 140 leerlingen in het basisonderwijs. Het is dus afwachten of beide scholen genoeg leerlingen zullen tellen.

Stefaan Six
Celien Tanghe