Nieuws

MIROM onder­gaat gron­di­ge metamorfose

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bij afvalintercommunale MIROM in Roeselare zijn nieuwe weegbruggen voor de aanvoer van het huishoudelijk afval geïnstalleerd. 

Dat maakt deel uit van de grondige metamorfose die de site ondergaat. Er komt een gloednieuw kantoorgebouw, het bestaande gebouw wordt gerenoveerd en ook de terreinen worden aangepakt. Een van de grootste wijzigingen zal zich grotendeels ondergronds afspelen, want MIROM maakt serieus werk van het waterbeheer op de site. "Als industriële installatie gebruiken we momenteel zo’n 10 miljoen liter leidingwater per jaar. De ambitie is om dit te herleiden tot quasi nul", luidt het. Er komt een bijkomende regenwaterput van 260.000 en het regenwater wordt maximaal gefilterd. van architectenbureau 3Architecten)

Koelen en verwarmen

De nieuwe kantoren worden verwarmd met het warmtenet, maar worden ook gekoeld. "Het water van 110 °C van ons warmtenet dat zorgt voor verwarming, kan via een speciale installatie ook omgezet worden in koud water waarmee we de burelen ook ecologisch kunnen koelen. We willen deze technologie in de eigen kantoren demonstreren in de hoop dat in de toekomst ook warmteklanten deze keuze zullen maken". De verbrandingsinstallatie en de werking & dienstverlening van MIROM Roeselare blijven tijdens de werking overigens voortdurend operationeel. Het is de bedoeling dat de nieuwe kantoren gebruiksklaar zijn in de tweede helft van 2022. Het volledige project, inclusief de renovatie, is dan een jaartje later voorzien.

2021-03-16 00:00:00 - MIROM ondergaat grondige metamorfose - mirom2.jpeg
De redactie