Nieuws

Mid­del­ker­ke sluit Rau­schen­berg­plein af door instortingsgevaar

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Westende-Bad wordt het Rauschenbergplein tussen de Koning Ridderdijk en La Terraza samen met de bijhorende ondergrondse parking uit veiligheidsoverwegingen volledig afgesloten. Er is sprake van instortingsgevaar "door de ondergrondse parking".

"Het is al langer geweten dat de ondergrondse parking aan het Rauschenbergplein voor stabiliteitsproblemen zorgt", zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker. "Maar uit een stabiliteitsstudie blijkt dat de problemen nog veel groter zijn dan gedacht."

Daarop heeft de burgemeester beslist om het plein voor onbepaalde duur af te zetten met nadarhekkens. Om 18 uur wordt ook de ondergrondse parking afgesloten met betonblokken.

Geen constructief overleg

Dedecker heeft al langer plannen om op het plein een hoogbouw te plaatsen, maar dat zorgt voor heel wat tegenkanting. "In die plannen zit ook de restauratie van de ondergrondse parking", klinkt het. Het plein met parking volledig vernieuwen zou 35 miljoen euro kosten.

Volgens de burgemeester stonden de mede-eigenaars van de ondergrondse parking en hun syndicus niet open voor een constructief overleg. "Zij moeten nu de tijd nemen om zich te beraden over mogelijke maatregelen om de stabiliteit van de parking opnieuw te garanderen." Tot die tijd blijven het plein en de parking dicht.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere