Nieuws

Man die met mes stond te zwaai­en opge­pakt na brand in Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het onderzoek naar een brand in Oostende is een 43-jarige Oostendenaar gearresteerd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, dinsdag. De verdachte stond maandagavond in de buurt van de feiten met een mes te zwaaien.

De lokale politie van de zone Oostende kreeg maandag rond 22 uur een melding over een man die vermoedelijk met een mes stond te zwaaien aan een hotel in de Hofstraat. Ter plaatse ontdekte de politie een brand in een appartementsgebouw op de hoek van de Boekareststraat en de Hofstraat.Onbewoonbaar

Een viertal bewoners werd snel in veiligheid gebracht, waardoor er geen gewonden vielen. De brandweer wist de brand op de eerste verdieping van het gebouw ook snel te blussen. Door de brand zijn de twee benedenverdiepingen van het pand wel onbewoonbaar verklaard.

Voorgeleid voor de onderzoeksrechter

Dankzij camerabeelden van het hotel werd de man met het mes snel geïdentificeerd. De 43-jarige man woont bovendien in het getroffen appartementsgebouw. Na zijn arrestatie werd hij voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Brugse parket stelde een branddeskundige aan om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Het is voorlopig nog niet bekend hoe het vuur is ontstaan. In een mededeling kondigde het parket aan dat de verdachte voorgeleid zal worden bij de Brugse onderzoeksrechter.

Ben Storme