Nieuws

Man (60) krijgt enkel­band nadat buur­man tij­dens ruzie in elkaar zakt en sterft

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De 60-jarige man die afgelopen weekend aangehouden werd na de dood van z'n buurman in De Panne, mag de cel verlaten. Dat heeft de raadkamer vandaag beslist. De man staat de komende maand wel onder elektronisch toezicht.

De feiten speelden zich afgelopen zaterdag af in de Sint-Elisabethlaan in De Panne. Twee buren kregen het niet voor het eerst met elkaar aan de stok. Tijdens het conflict kwam een 86-jarige man om het leven. De autopsie wees uit dat het slachtoffer bezweek aan een hartstilstand. Maar de man lag ook in een plas bloed met een hoofdwonde. 

Na verhoor werd zijn 60-jarige buurman voorgeleid bij de Veurnse onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk om te doden, maar met de dood tot gevolg. De man ontkende wel dat hij zijn buurman had aangeraakt. 

Verdacht overlijden De Panne
Nieuws

Welke rol speelt 60-jarige man in dood van buurman (86)? Parket onderzoekt verdacht overlijden

Elektronisch toezicht

Ook in de raadkamer blijft de verdachte bij zijn standpunt. De twee hadden woorden, maar er is niet geslagen of geduwd. Het slachtoffer, dat hartpatiënt is, zou overleden zijn aan een hartstilstand. Verder onderzoek moet dat nog uitwijzen. Intussen komt de verdachte onder elektronisch toezicht en mag hij het huis van zijn moeder niet verlaten. 

"De buurman zou tijdens het gesprek in elkaar gezakt zijn en op de grond gevallen zijn. Mijn cliënt ontkent in elk geval dat hij de man zou hebben aangeraakt", verklaart de advocaat van de verdachte, Matthias van Belleghem. 

Ben Storme
Celien Tanghe