Nieuws
 | update 

Wel­ke rol speelt 60-jari­ge man in dood van buur­man (86)? Par­ket onder­zoekt ver­dacht overlijden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een 60-jarige man uit De Panne zit in de cel op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met de ongewilde dood tot gevolg. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Tijdens een hoogoplopende ruzie kwam een 86-jarige buurman zaterdag om het leven.

De feiten speelden zich zaterdag af in de Sint-Elisabethlaan in De Panne. Twee buren kregen het niet voor het eerst met elkaar aan de stok. Tijdens het conflict kwam een 86-jarige man om het leven. De autopsie wees uit dat het slachtoffer bezweek aan een hartstilstand. Maar de man lag ook in een plas bloed met een hoofdwonde. Het parket onderzoekt nu of de verdachte eerst een slag of duw gaf waardoor de man viel.

"Er was een ruzie in verband met lawaaioverlast. De ene buur ging verhaal halen bij de andere buur en tijdens die discussie is die man op de grond terechtgekomen en is hij gestorven", vertelt Tom Janssens van het parket West-Vlaanderen. 

Opzettelijke slagen en verwondingen

Na verhoor werd zijn 60-jarige buurman voorgeleid bij de Veurnse onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk om te doden, maar met de dood tot gevolg. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit.

De verdachte moet vrijdag in Veurne voor de raadkamer verschijnen. Dan zal beslist worden of hij al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.