Nieuws

Kun­sten­fes­ti­val Watou lokt meer volk dan vorig jaar

2014-07-31 00:00:00 - Kunstenfestival Watou lokt meer volk dan vorig jaar

Het Kunstenfestival van Watou heeft in juli al meer bezoekers over de vloer gekregen dan in juli vorig haar. 

Het kunstenfestival is aan zijn 34ste editie toe, de zesde onder de noemer 'Verzamelde Verhalen tussen taal en beeld'. De balans voor de maand juli is positief.

 "We hebben tot nu toe meer bezoekers gelokt dan vorig jaar in juli. Exacte cijfers heb ik momenteel niet, maar we zijn in elk geval erg tevreden. Wij zijn echt gebaat met zo'n 'tussenweer'. Ook op regenachtige dagen lokt het Kunstenfestival veel volk", aldus persverantwoordelijke Lieselotte Moeyaert. Alleen het openingsweekend begin juli is er inderhaast een en ander moeten aangepast worden omwille van de wateroverlast. Opvallend zijn ook weer de vele Nederlanders die de weg vinden naar Watou. Zij maken zo'n 40 % van het publiek uit.

Frontstreek

Velen van hen combineren een bezoek aan het Kunstenfestival met het herdenkingstoerisme in de frontstreek van de Eerste Wereldoorlog. Gezien het herdenkingstoerisme in de Westhoek aan het groeien is, groeit blijkbaar ook de interesse voor het Kunstenfestival van Watou. Het Kunstenfestival heeft als thema 'Over klein geluk in tijden van overvloed'. De reacties op het Kunstenfestival zijn erg positief. Men vindt het over het algemeen een zeer geslaagde editie, maar wel meer ingetogen dan anders. Het Kunstenfestival loopt nog tot eind augustus.

De redactie