Nieuws

Kraam­pjes Brug­se kerst­markt krij­gen een nieu­we, war­me look

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanaf vrijdag baadt de Brugse binnenstad weer volop in de kerstsfeer. Dan opent de lichtjeswandeling Wintergloed en de kerstmarkt op de Markt en het Simon Stevinplein. Standhouders richten hun kraampjes vandaag nog in, en die zien er trouwens een pak gezelliger uit dan vorig jaar. 

Toen was er nog felle kritiek op de zwarte containers die ongezellig en somber zouden zijn. Het Brugs Handelscentrum heeft de 85 kraampjes dit jaar daarom aangekleed met hout en dat oogt een pak gezelliger, vinden de standhouders. "Als het 's avonds donker is zijn die zwarte units geen probleem. Maar als het overdag wat grijs weer is, dan waren vooral de zwarte achterkanten van de units niet altijd een aangenaam straatbeeld", vertelt voorzitter van het Brugs Handelscentrum, Dirk Verhegen. 

"Op deze manier hebben ze het moderne concept dat de kerstmarkt is, een beetje geüpgraded met gezellige warme elementen die de kerstmarkt alle eer aan doen."

Sandra Wintein, standhouder

1.300.000 bezoekers

Ooit was de kerstperiode de minst drukke voor Brugge, nu is dat helemaal omgekeerd. "We kunnen stellen dat we vanaf half november tot het einde van het jaar ongeveer een 1.300.000 bezoekers hebben in Brugge. Dit jaar gaan we ervan uit dat we dat ook gaan bereiken, ook omdat de Warmste Week naar Brugge komt. Het ziet ernaar uit dat het een heel drukke decembermaand wordt", besluit schepen van Toerisme, Mieke Hoste. 

Kerstmarkt Brugge
Jens Lemant
Celien Tanghe