Nieuws

Konek­ti hielp al ruim 1.800 gezin­nen in regio Zuid-West-Vlaanderen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Konekti bestaat 5 jaar en heeft zo’n 1800 gezinnen in regio Zuid-West-Vlaanderen geholpen. Konekti is een organisatie die gezinnen ondersteunt waarin het samenleven onrustig verloopt. En vaak steken dan ook problemen met jongeren de kop op. Samen met het gezin wordt naar oplossingen gezocht voor de probleemsituatie. De jongste tijd krijgt Konekti zo’n 10 à 15 hulpvragen per week binnen.

De medewerkers en partners van Konekti kwamen vandaag in Heule samen op een netwerkevent naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de organisatie. Dieter Dochy, coördinator Konekti: "Wij hebben in de afgelopen 5 jaar 1.874 gezinnen ondersteund. We merken wel een stijgende vraag naar ondersteuning. Afgelopen weken krijgen we 10 tot 15 aanmeldingen binnen. Dat is een stijging in vergelijking met de coronaperiode, waar het toch wel wat zoeken was voor gezinnen en verwijzende diensten."

Meer verontrustende situaties

Een verbinder van Konekti gaat met het gezin aan de slag om oplossingen te vinden, maar stuit meer en meer op kinderen en jongeren in acute nood. Sophie Deceuninck, verbinder Konekti: "We merken dat we meer en meer verontrustende situaties krijgen. Gezinnen waarvan we zeggen: “Oei hier is echt iets aan de hand.” Hier moeten we een aantal dingen vastnemen, benoemen, niet loslaten, zodat er rond die verontrustende dingen beweging komt, dat er gepaste hulp komt."

Konekti heeft 75 partners in de hulpverlening en werkt binnen W13, dat is een samenwerkingsverband van gemeenten in het zuiden van West-Vlaanderen.

Stefaan Six
Ben Storme