Nieuws

Knok­ke-Heist: Phi­lip­pe Vliet­in­ck wordt nieu­we sche­pen bij Gemeentebelangen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Knokke-Heist wordt Philippe Vlietinck schepen voor de partij Gemeentebelangen. Hij volgt daarmee Anthony Wittesaele op, die in januari van dit jaar plots vertrok. Vlietinck zal de bevoegdheden Toerisme & Marketing, Strand, Lokale Economie en Grensoverleg op zich nemen.

De terugkeer van Vlietinck, die in het verleden al de portefeuilles Openbare Werken en ICT opnam, betekent veel voor burgemeester Jan Morbee. “Zijn brede professionele ervaring en eerdere bijdragen als schepen maken hem de ideale vervanger voor Anthony,” zegt hij. En ook Vlietinck zelf is enthousiast. Hij ziet het als zijn plicht om terug te keren naar de politieke arena. “Hoewel het allemaal een beetje onverwacht kwam, kon ik niet anders dan deze verantwoordelijkheid opnemen en mijn ervaring inzetten voor onze gemeente”.

"Zijn brede professionele ervaring en eerdere bijdragen als schepen maken hem de ideale vervanger voor Anthony."

Jan Morbee, burgemeester

Met deze wending trapt Gemeentebelangen de weg naar de verkiezingen af. En dat belooft volgens de partij een tijd van vernieuwing en optimisme te worden. Ontwikkeling en welvaart voor alle inwoners staan daarbij hoog op de agenda.

Laurens De Jaegher