Nieuws

Kin­de­ren plan­ten bloem­bol­len op mili­tai­re begraaf­plaat­sen in de Westhoek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Leerlingen van de Vrije Basisschool De Kleine Prins en De Krekel in Poperinge hebben samen met de technische dienst 2000 bloembollen in de grond gestopt. De plantactie maakt deel uit van het vredesproject '50.000 bloemen voor Flanders Fields'.

Op de militaire begraafplaats Lijssenthoek in Poperinge en bij het kunstwerk 'Fallen Popies' in Roesbrugge hebben kinderen van de Vrije Basisschool De Kleine Prins en De Krekel in totaal 2000 bloembollen van sieruien geplant. Die zullen volgend voorjaar in bloei staan. 

De kinderen doen dat samen met de technische dienst. En dat vinden de kinderen fijn: "We vinden dat het kerkhof een beetje kleurrijk moet zijn", zegt Vic.

Vredesproject

Bedoeling is dat uiteindelijk alle Westhoeksteden en -gemeenten, en alle beheerders van militaire begraafplaatsen samenwerken om '50.000 bloemen voor Flanders Fields’ te planten.

Alles kadert in een verbindend vredesproject. "Een mooi project, omdat het herdenkingstoerisme hier in de streek erg belangrijk is", zegt Klaas Verbeke, schepen van Toerisme in Poperinge.

Nathalie Dewulf
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere