Nieuws

KIJK: Jon­gen (15) negeert slag­bo­men en wordt aan­ge­re­den door trein, het is een won­der dat hij maar licht­ge­wond raakt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een jongen van 15 uit Wervik is vanmorgen aan de dood ontsnapt. Hij negeerde de neergelaten slagbomen aan de Molenstraat en werd aangereden door een trein.

Infrabel heeft beelden van het incident via een technische camera die daar ophangt. De jongen negeert iets over 8 uur het belsignaal en de rode lichten en slalomt met zijn fiets voorbij de slagbomen. Een voorbijrijdende trein raakt nog net het achterwiel van de fiets. De jongen valt en loopt een lichte hoofdwonde op. Hij moet even naar het ziekenhuis.

Thomas Baeken, woordvoerder Infrabel: "Dit had uiteraard veel erger kunnen aflopen voor het slachtoffer. Als hij 1 seconde trager was, zou de aanrijding naar alle waarschijnlijkheid fataal geweest zijn. Infrabel roept nogmaals op om de verkeersregels aan de overwegen te respecteren. Als het rood is, dan moet je stoppen voor je eigen veiligheid."

Het treinverkeer tussen Poperinge en Menen werd een paar uur stilgelegd, de vijftig passagiers die op de bewuste trein zaten, moesten uitstappen aan het station van Wervik. 

Ben Storme