Nieuws

Jon­ge Vlaam­se chefs sco­ren twee keer zilver

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bij de eerste deelname ooit aan de prestigieuze Culinary World Cup, één van de grootste culinaire wedstrijden ter wereld, sleepte het zeskoppige team van Young Chefs uit Vlaanderen twee zilveren medailles in de wacht.

De Vlaamse jonge chefs, onder wie Wout Soete (20) uit Oostende en Neil Dirickx (19) uit Zedelgem namen het in het Groothertogdom Luxemburg op tegen 15 andere landen. Het was Oostenrijk dat de uiteindelijke competitie won.

De Young Chefs Culinary World Cup bestond uit twee wedstrijddelen: een driegangenmenu voor zeventig personen en een gastronomisch buffet voor twaalf personen. Het Belgische team behaalde op beide proeven een zilveren medaille. 

"Prestigieuze culinaire wedstrijden zijn een uitgelezen kans om ons culinaire imago wereldwijd bekend te maken", zegt de Vlaamse minister voor Toerisme Ben Weyts (N-VA). " De Vlaamse overheid richtte in 2018 een speciale trainingskeuken op en zorgden voor een culinair bondscoach, een team manager én zelfs een mental coach.

Lees ook:

Belga
Ben Storme