Nieuws

Inhul­di­ging Bro­thers In Arms Memo­ri­al park Zonnebeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zondagmorgen werd het Brothers in Arms Memorial Park officieel ingehuldigd als nieuwe toeristische troef in de streek. Het bronzen beeldhouwwerk in het herdenkingspark vertelt het bekende oorlogsverhaal van de Australische broers Hunter, waarbij de ene broer sterft in de armen van de andere.

Zondagmorgen 25 september 2022 vond de inhuldiging plaats, terwijl het park eigenlijk nog niet helemaal af is. Men koos deze historische datum, omdat J. Hunter er op 26 september 1917 stierf in de armen van zijn broer. De Australische broers vochten mee in de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bronskunstenaar Louis Laumen maakte er een bronzen beeld van dat 800 kg weegt.  

Landschapsarchitect Andy Malengier ontworp het park van een halve hectare groot. Hij koos voor duurzame Belgisch blauwe hardsteen om de 66m lange sokkel en de verschillende staande stenen en muren mee te bekleden. Op een van die monumenten werd, met persoonlijke goedkeuring, een fragment uit het lied 'Brothers In Arms' van Mark Knopfler 'Dire Straits' uitgekapt. Symbool voor een universele vredesboodschap.

Verdere afwerking en opleiding gidsen

Binnenkort komt er nog een toegangsweg in het park, nog twee bronzen ringen en het symbool van eeuwige verbondenheid. Daarnaast staat een gidsencursus op het programma om voldoende opgeleide gidsen in de regio te hebben die het correcte verhaal van het ontstaan van het park en de universele wereldboodschap van Vrede, eenheid, verzoening en verbondenheid kunnen overbrengen aan de bezoekers.

In een volgende fase zal nog aansluitend aan de site een ontvangst- en belevingsruimte, een educatief centrum en een herdenkingshoek toegevoegd worden.

Lees ook:.

Redactie