Nieuws

Ieper sluit park: Nest Azi­a­ti­sche hoor­naars ontdekt’

2023-09-08 00:00:00 - Ieper sluit park: 'Nest Aziatische hoornaars ontdekt'

Het Ieperse stadsbestuur waarschuwt voor een nest van de Aziatische hoornaar in het Froidurepark. Het nest bevindt zich in de buurt van het 'Robinson' speelplein gelegen op de terreinen van het voormalige Jeugdstadion langs de Leopold III-laan.

Dimitry Soenen, schepen van Jeugd: "De aanwezigheid van dit nest kan leiden tot onvoorziene confrontaties met de Aziatische hoornaar, die bekend staat om zijn agressieve gedrag en potentieel gevaarlijke steken. Het park werd daarom ook afgesloten. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, wordt ten zeerste afgeraden om het Froidurepark en het ‘Robinson’ speelplein te betreden totdat de nodige maatregelen zijn genomen om het nest te verwijderen en het gebied veilig te verklaren."

Het stadsbestuur zal samenwerken met experts om het probleem aan te pakken en zal verdere updates verstrekken zodra er meer informatie beschikbaar is. "We vragen iedereen om deze waarschuwing serieus te nemen en de veiligheid voorop te stellen."

Wie een nest Aziatische hoornaars ziet, wordt gevraagd dat te melden via www.vespawatch.be. Wie één enkel exemplaar ziet, kan dat melden op www.waarnemingen.be.

Lees ook:

Ben Storme