Nieuws

His­to­ri­sche Red­ding­boot 3 uit­zon­der­lijk te bezoe­ken tij­dens Open Monumentendag

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Ook voor de 32ste Open Monumentendag wordt het door de coronacrisis een bijzondere editie. Veel monumenten kiezen voor een virtuele openstelling, al is bij sommige een bezoek ter plekke wel mogelijk. In Oostende is de restauratie van Reddingboot 3 open voor publiek. 

De tweede zondag van september is traditioneel Open Monumentendag in Vlaanderen. In totaal staan vandaag 454 activiteiten op de planning, verspreid over 330 monumenten in 182 gemeenten. 

Historisch schip 

In Oostende is onder meer de werf waar de Reddingboot 3 gerestaureerd wordt te bezoeken. Dat schip redde tussen 1948 en 1980 talloze mensenlevens en werd in 2019 zelf van de sloop gered.

Tijdens Open Monumentendag vertelt het team van enthousiaste vrijwilligers hoe ze het schip opnieuw vaarklaar maken. Bezoekers kunnen ook een kijkje aan boord nemen. 

Volzet 

Om het bezoek veilig te kunnen laten verlopen, moesten geïnteresseerden zich vooraf inschrijven. Een week voordien waren alle plekken voor een bezoek aan de reddingsboot volzet.

Alle overige activiteiten die zondag plaatsvinden in het kader van Open Monumentendag zijn terug te vinden op de website.

2020-09-13 00:00:00 - Historische Reddingboot 3 uitzonderlijk te bezoeken tijdens Open Monumentendag - 20200913_112730.jpg
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville