Nieuws

Heu­vel­land­se berg­ste­nen’ erkend als West-Vlaams streekproduct

2015-03-11 00:00:00 - Heuvellandse 'bergstenen' erkend als West-Vlaams streekproduct

Met de Heuvellandse 'bergstenen'  heeft Heuvelland een nieuw erkend West-Vlaams streekproduct.

De erkenning van 100% West-Vlaams betekent dat het product ambachtelijk of naar ambachtelijke wijze geproduceerd wordt in West-Vlaanderen.

Chocolatier Olivier Verledens uit Loker besliste om een chocoladenversie te maken van de typische Heuvellandse roestbruine bergstenen.  Ze zijn gemaakt op basis van melkchocolade, een laag pure cacao en Pommelle van Wijngoed Monteberg. De cacao brengt de roestbruine kleur van de ijzerzandsteen terug en de Pommelle van Wijngoed Monteberg herinnert aan de zandsteengroeve van weleer en aan de Heuvellandse wijnbouw.

Fier

De Heuvellandse bergstenen kregen het label erkend West-Vlaams streekproduct toegekend door de erkenningscommissie van de West-Vlaamse Streekproducten en onder voorzitterschap van Het Beste Van Bij Ons. Olivier Verledens is heel blij met de erkenning: “Het geeft je als streekproducent een extra duwtje en toont dat je best fier mag zijn op je eigen product.”

Naast Joie de Chocolat heeft Heuvelland nog enkele erkende streekproducenten die het logo van  100% West-Vlaams mogen gebruiken: De Pelgrim, ’t Lindebos, Wijngoed Entre-Deux-Monts en Wijngoed Monteberg.

De redactie