Nieuws

Gerech­te­lijk onder­zoek naar men­sen­smok­kel in De Panne

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Naar aanleiding van de zoekactie naar transmigranten dinsdagmorgen in De Panne is een gerechtelijk onderzoek gestart naar mensensmokkel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

De zes gevonden personen zullen worden verhoord door de politiezone Westkust, de Scheepvaartpolitie en het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie. Het parket zal samenwerken met Franse en Britse autoriteiten.

Tijdens de zoekactie dinsdagmorgen in De Panne werden al zes vluchtelingen gevonden en opgepakt nadat ze met een bootje het water waren ingegaan. Acht anderen waren vermist maar werden niet teruggevonden. De zes aangetroffen personen zullen nu worden ondervraagd.

Daarbij zal worden gevraagd hoe de acht overige opvarenden de plaats hebben verlaten. Verder zal worden nagegaan waar deze mensen en het bootje vandaan kwamen, hoe zij naar De Panne werden gebracht en wie de mensensmokkelaars zijn die verantwoordelijk zijn.

Omdat het zelden voorkomt dat mensensmokkelaars via de Belgische kust proberen smokkelen, zal het parket samenwerken met Franse en Britse autoriteiten om meer informatie te krijgen in verband met dit geval van mensensmokkel.

Bekijk ook:

Belga