Frank Gevaert stopt als hoofd­re­dac­teur van Focus TV

2022-03-14 00:00:00 - Frank Gevaert stopt als hoofdredacteur van Focus TV

Frank Gevaert stopt als hoofdredacteur van Focus TV. Dat heeft de raad van bestuur van de regionale omroep voor Noord-West-Vlaanderen zelf bekendgemaakt. 

Hoofdredacteur Frank Gevaert heeft in overleg met de raad van bestuur van Focus TV (regionale omroep voor Noord-West-Vlaanderen) beslist om de functie van hoofdredacteur te beëindigen.

De komende maanden zal hij de Raad van Bestuur van de regionale omroep bijstaan in de zoektocht naar een opvolger, en de overdracht van zijn taken en hoofdredacteurschap voorbereiden.

Aan de wieg van Focus TV

Frank Gevaert (59) is stichtend lid van Focus TV. Hij stond mee aan de wieg van de uitbouw van de regionale omroep die tussen 1993 en 2002 uitzond vanuit de kantoren van AcTVty in Jabbeke. In 2002 verhuisde de redactie van Focus TV samen met de redactie van WTV-Zuid vzw naar Roeselare, waar beide zenders onder de koepel van exploitatiemaatschappij Regionale Media Maatschappij (RMM) samenwerken.

Frank Gevaert werkte voor Focus TV achtereenvolgens als journalist, eindredacteur, en werd in 1994 aangesteld als hoofdredacteur, in opvolging van Tony Van den Bosch. Vanaf 2002, na de verhuizing naar Roeselare, werd hij ook hoofdredacteur programma’s binnen RMM.

Samen met vele medewerkers en externen heeft hij er tientallen programma’s en projecten gerealiseerd. Frank Gevaert is van opleiding master in cultuurmanagement (VUB) en woont in Brugge.

De leden van de Raad van Bestuur van Focus TV, net als alle journalisten en redactiemedewerkers, houden eraan om Frank Gevaert uitdrukkelijk te bedanken voor z’n jarenlange inzet voor de zender.

2022-03-14 00:00:00 - Frank Gevaert stopt als hoofdredacteur van Focus TV - logo_focustv.jpg
Redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.