Nieuws

Foto­gra­fen smul­len van ver­val­len slacht­huis op Open Monumentendag

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het is vandaag Open Monumentendag. In heel wat gemeenten kon je interessante gebouwen gaan bekijken. En dat was zeker het geval in Izegem. Daar mochten amateurfotografen binnen in het verlaten en vervallen slachthuis Verbist.

Het slachthuis kwam in 2017 in opspraak toen een dierenrechtenorganisatie er stiekem gruwelijke beelden maakte. Daardoor zijn de activiteiten toen gestaakt. Sinds 2017 staat het complex leeg.

Oude vervallen complexen zijn 'in'

Er was een enorme belangstelling voor het slachthuis. Je moest vooraf reserveren, en alle beschikbare plaatsen waren in 10 minuten ingenomen. Oude gebouwen en vergane glorie zijn in, dat zie je op het internet. Fotograaf Ramses Kyndt: "Ik hou zo nogal van decay, van verlaten en vervallen gebouwen. Dat is echt mijn ding."

De foto’s komen later op de Instagrampagina van Skullbex Belgium.  Maar hoe moet het nu verder met deze enorme industriële site? Schepen van Cultuur Kurt Himpe: "Het volledige slachthuis zal verdwijnen, zal gesloopt worden en door een projectontwikkelaar omgevormd worden tot een zone voor kleinschalige bedrijvigheid."

Bekijk ook:

Stefaan Six