Nieuws

Fees­te­lijk ont­haal voor Sint-Maar­ten in Ieper

SINT MAARTEN 2023 1

Vrijdagavond werd Sint-Maarten feestelijk verwelkomd in Ieper. Samen met honderden kinderen stond ook burgemeester Emmily Talpe klaar om de heilige man te verwelkomen.

In Ieper en deelgemeenten is het niet Sinterklaas die langskomt, maar wel zijn neef Sint-Maarten. Hij kwam met een boot en meerde aan aan de kaai. Vandaar ging het in stoet naar de Grote Markt, samen met honderden kinderen, ouders en grootouders.

Burgemeester en schepencollege ook aanwezig

Op de Grote Markt werd de sint feestelijk onthaald door burgemeester Emmily Talpe en een delegatie van het schepencollege. De sint sprak de kinderen toe en kon melden dat er dit jaar weer geen stoute kinderen in Ieper zijn.

Snoepgoed voor iedereen

Na de toespraak konden de kinderen één vóór één tot bij de sint komen om wat snoepgoed te krijgen. Vanaf dan was het afwachten tot zaterdagmorgen om te zien welk speelgoed en snoepgoed de sint gebracht heeft.

Er waren vrijdagavond ook Sint-Maartensvieringen in de Ieperse deelgemeenten Hollebeke, Voormezele, Dikkebus, Elverdinge en Zuidschote.

Britse toeristen keken raar op

Enkele Britse toeristen, die in Ieper zijn voor de herdenking van Wapenstilstand op 11 november, vroegen zich af wat dit allemaal betekende. Zo'n kinderfeest kennen zij blijkbaar niet.

SINT MAARTEN 2023 2
Zoë Delhaye
Piet Lesage